Schermafbeelding 2021-04-14 om 15.49.51.
Schermafbeelding 2021-04-14 om 15.48.33.

Wat is intuïtief eten?

Denk eens na over hoe veel geld jij al hebt uitgegeven aan diëten of andere pogingen tot je lichaam veranderen. En denk nu eens na over wat jou dat op dit moment heeft opgebracht.

Je moet weten dat de dieetindustrie een industrie is die er op uit is om geld te verdienen en veel geld... Tegen 2023 zouden ze een omzet van 279 miljard euro bereikt hebben. 

Waarschijnlijk bestempel je een bepaald dieet als een succes wanneer je er wat gewicht mee bent verloren. Los van dat tijdelijk 'succes', wordt er voor de rest niet meer gekeken naar het vervolg. 
Er is slechts een klein aantal mensen dat ook effectief hun gedaald gewicht behoudt voor lange termijn. En dat maar is logisch ook. Want eigenlijk was het dat dieet dat er voor gezorgd heeft dat jij je nadien meer zin hebt in 'slecht' eten, grotere hoeveelheden eet, jezelf niet meer vertrouwd rond chocolade, je niet meer zo gemakkelijk gewicht verliest en je zelfvertrouwen daardoor diepe duik genomen heeft. 

Dat is eigenlijk wat diëten in stand houdt. Jij begint je zo slecht te voelen dat je gefaald bent in het mager zijn en het dieet volgen, dat op een bepaalde moment je toch weer beslist om opnieuw op dieet te gaan. En zo kan cyclus opnieuw beginnen.

Maar dan kwam er Intuïtief eten. Een tegenreactie op diëten van geregistreerde diëtisten omdat diëten gewoonweg niets gezonds met zich meebrengt.

 

Intuïtief eten is een wetenschappelijk onderbouwd eetpatroon dat zich baseert op de volgende 10 principes. 

Schermafbeelding 2022-01-10 om 14.04.01.png

#REVIEWS

"Op consultatie gaan bij Bette is zo anders dan bij andere diëtisten waar ik al geweest ben. Ik voel me totaal niet slecht wanneer ik eens iets 'minder gezond' gegeten heb, want dat past in een gezond eetpatroon."

"Bedankt alvast voor de grote hulp die je bent geweest. Ik heb er echt heel veel aan gehad. Het heeft mijn ogen open getrokken op verschillende gebieden!!"

"Mijn diëtiste werkt op een gezonde relatie met eten. Ik mag eten wat ik maar wil. Ze leert me me naar mijn lichaam te luisteren. Zo weet ik of ik eerder nood heb aan iets voedzaam of iets om van te genieten."

Bette Callebaut

erkend Diëtiste 

betterfoodhabits@gmail.com