
GELE LINZENSPAGHETTI MET VERSE PESTO, EDAMAMEBONEN EN SCAMPI
Bijgewerkt op: 19 jun. 2020

ingrediënten
400 g gele linzenspaghetti
3 basilicumplanten
60 g pijnboompitten
80 g Parmezaan
2 tenen look
3 el vers citroensap
200 g edamamebonen
400 g scampi’s
olijfolie
peper
zout
bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pluk de 3 basilicumplantjes (met takjes). Pers 1 lookteen fijn. Snijd de Parmezaan op fijne plakjes.
Pers een citroen.
Neem een lange maatbeker en mix er met een staafmix de basilicum, look, Parmezaan en pijnboompitten in. Voeg 2 el citroensap toe. En kruid met peper.
(De pesto is zout genoeg door de Parmezaan)
Kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking. Voeg aan het water 1 el olijfolie toe zodat de pasta niet plakt.
Leg de edamamebonen op een bakplaat. Meng ze in 1 el olijfolie en bak voor 15 minuutjes in de oven. Voeg wat grof zout toe.
Neem een wok en pers nog 1 teentje look in de wok. Bak de scampi’s in een halve el olijfolie.
Serveer eventueel met kerstomaten, ruccola…