
GRILLWAFELS
Bijgewerkt op: 3 jul. 2020

Ingrediënten
2 eieren
300 ml melk
250 g zelfrijzende bloem
100 g boter
2 kl bakpoeder
snuifje zout
snuifje kaneelpoeder
olie, arachide of zonnebloem
recept
1. Klop in een ruime kom de eieren los met de melk.
2. Zeef de bloem, het bakpoeder en een snuifje zout erbij. Klop tot een beslag zonder klontertjes.
3. Roer er dan beetje bij beetje de gesmolten boter door, tot ze volledig opgenomen is door het beslag. Stop met roeren en laat het beslag een kwartiertje rusten.
4. Verwarm de grillpan (liefst met antiaanbaklaag) voor op middelhoog vuur.
(Om te weten of de pan de juiste temperatuur heeft kan je een druppeltje water laten vallen op de pan, sist het druppeltje direct weg, is de pan warm genoeg)
5. Gebruik als vetstof zonnebloemolie of arachideolie.
(Olie verbrandt minder snel dan boter.)
6. Schep (niet te veel) beslag in de grillpan. Bak de wafeltjes 3 à 4 minuten goudbruin op een niet té warm vuur.
7. Je kan de wafeltjes zo opeten of afwerken met honing of fruit en yoghurt.