
Scampikoekjes

Ingrediënten:
- 10 scampi's
- 125 g Griekse yoghurt
- 1 rode ui
- 2 eieren
- 6 eetlepels zelfrijzende bloem
- 1/2e koffielepel paprikapoeder
- 1/2e koffielepel lookpoeder
- 8 eetlepels sesamzaad
- peper en zout
- grof zeezout
Recept:
- Ontdooi de scampi's in een kommetje lauw water. Dep ze droog.
- Meng in een kom de eieren, met de zelfrijzende bloem, het paprikapoeder en het lookpoeder.
- Doe het sesamzaad in een andere kom.
- Neem een diepe pot en verhit de olie.
- Meng de yoghurt met de gesnipperde rode ui en peper en zout.
- Wentel de scampi eerst door het beslag en dan door het sesamzaad.
- Verhit de scampi's in de olijfolie voor 2 à 3 minuten.
- Bestrooi met grof zeezout en serveer.