• Bette - BetterFoodHabits

Seizoenskalender groente/fruit - juni

Waarom je seizoensgebonden zou eten? Hier zijn een aantal redenen:

  1. Ten eerste eet je gevarieerder. Om seizoensgebonden te eten moet je in de winkel verder kijken dan de producten die je gewoon bent om te kopen. Je zal uit je kookcomfortzone moeten komen en nieuwe groenten leren kennen.

  2. In de winter heeft ons lichaam een andere voedingssamenstelling nodig dan in de zomer. In de winter snakken we onbewust meer naar warm en vetrijker eten. In de zomer hebben we dan weer liever salades en lichte maaltijden. Seizoensgebonden eten sluit aan bij de voedingssamenstelling die je lichaam op dat moment nodig heeft.

  3. Daarnaast geldt ook het financiële aspect. Seizoensgebonden eten is gewoon ook beter voor de portemonnee. De seizoensgebonde producten (fruit & groenten) groeien vanzelf in hun eigen seizoen, dus de teler heeft er verder ook geen kosten aan om ze te laten groeien.

  4. Seizoensgebonden eten is niet alleen gezond en goedkoper, ook het milieu heeft er baat bij. Door seizoensgebonden te eten zorg je mee voor een verlaagde CO2 uitstoot. De groenten en het fruit dat op jouw bord ligt, heeft geen lange weg naar onze supermarkten moeten afleggen. Zoals hiervoor vermeld, groeiden deze planten bijna vanzelf en is er verder geen nood geweest aan kunstmest, pesticiden of groeien in kas.

  5. Als laatste, zoals ik in mijn posts op instagram al vermeldde, zitten de seizoensgebonden groenten en fruit boordevol vitaminen, mineralen en smaak. Er is geen lange bewaring nodig van de groenten. Ze worden geplukt, naar de winkel gebracht en komen recht op jouw bord terecht.20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven