top of page

Waarom intuïtief eten?

Denk eens na over hoe veel geld jij al hebt uitgegeven aan diëten of andere pogingen tot je lichaam veranderen. En denk nu eens na over wat jou dat op dit moment heeft opgebracht.

Je moet weten dat de dieetindustrie een industrie is die er op uit is om geld te verdienen en veel geld... Tegen 2023 zouden ze een omzet van 279 miljard euro bereikt hebben.

Waarschijnlijk bestempel je een bepaald dieet als een succes wanneer je er wat gewicht mee bent verloren. Los van dat tijdelijk 'succes', wordt er voor de rest niet meer gekeken naar het vervolg. Er is slechts een klein aantal mensen dat ook effectief hun gedaald gewicht behoudt voor lange termijn. En dat maar is logisch ook. Want eigenlijk was het dat dieet dat er voor gezorgd heeft dat jij je nadien meer zin hebt in 'slecht' eten, grotere hoeveelheden eet, jezelf niet meer vertrouwd rond chocolade, je niet meer zo gemakkelijk gewicht verliest en je zelfvertrouwen daardoor diepe duik genomen heeft.

Dat is eigenlijk wat diëten in stand houdt. Jij begint je zo slecht te voelen dat je gefaald bent in het mager zijn en het dieet volgen, dat op een bepaalde moment je toch weer beslist om opnieuw op dieet te gaan. En zo kan cyclus opnieuw beginnen.

Maar dan kwam er Intuïtief eten. Een tegenreactie op diëten van geregistreerde diëtisten omdat diëten gewoonweg niets gezonds met zich meebrengt.

Intuïtief eten is een wetenschappelijk onderbouwd eetpatroon dat zich baseert op de volgende 10 principes.

  1. Zeg nee tegen diëten

  2. Luister naar je honger

  3. Sluit vrede met eten

  4. Daag de 'dieetpolitie' uit

  5. Luister naar je verzadiging

  6. Leer echt genieten van eten

  7. Ga met je emoties om op een liefdevolle manier, niet allen met eten

  8. Respecteer je lichaam

  9. Beweeg ter ontspanning

  10. Eet om je lichaam te voeden, niet om te vermageren
36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page